Galerie foto Galerie video Carte de oaspeti SIPOCA

Varianta Ocolitoare

PENTRU PERSOANELE CARE  AU SUPRAFETE EXPROPRIATE PENTRU CONSTRUIREA VARIANTEI OCOLITOARE BACAU

 

DATE DE CONTACT

– ing. ALEXANDRU de la CNAIR, 

       alexandruadrian2005@yahoo.com

AFIR

Știri și evenimente

22-01-2020

OBLIGATIILE CE REVIN CETATENILOR PRIVIND COMPLETAREA REGISTRULUI AGRICOL

IN CONFORMITATE CU PREVEDERILE ORDONANTEI GUVERNULUI NR. 28 DIN 27 AUGUST 2008 PRIVIND REGISTRUL AGRICOL, TUTUROR CETATENILOR CARE DETIN PROPRIETATI PE RAZA COMUNEI HEMEIUȘ, LE ADRESAM RUGAMINTEA DE A SE PREZENTA, LA SEDIUL PRIMARIEI, ÎN VEDEREA ACTUALIZARII DATELOR CUPRINSE iN REGISTRUL AGRICOL, PANA PE DATA DE 28.02.2020 

Primăria comunei Hemeiuș, solicită transferul în funcția publică de execuție vacantă de consilier I principal
13-01-2020

Primăria comunei Hemeiuș, solicită transferul în funcția publică de execuție vacantă de consilier I principal

In conformitate cu prevederile art. 149 din H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare, Primaria comunei Hemeius, judetul Bacau solicita transferul in functia publica de executie vacanta de consilier I principal in cadrul compartimentului financiar, contabilitate, venituri și buget.
Informatii suplimentare se pot obtine de la secretariatul Primariei comunei Hemeius, judetul Bacau.

Primăria comunei Hemeiuș, solicită transferul în funcția publică de execuție vacantă de consilier I Superior
13-01-2020

Primăria comunei Hemeiuș, solicită transferul în funcția publică de execuție vacantă de consilier I Superior

In conformitate cu prevederile art. 149 din H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare, Primaria comunei Hemeius,
judetul Bacau solicita transferul in functia publica de executie vacanta de consilier I superior in cadrul compartimentului cadastru, agricol, nomenclatura stradala, administrarea domeniului public si privat al comunei, protectie civila.
Informatii suplimentare se pot obtine de la secretariatul Primariei comunei Hemeius, judetul Bacau.

La mulți ani de Sf. Ioan !
07-01-2020

La mulți ani de Sf. Ioan !

La multi ani binecuvantati! Sfantul Ioan, "darul lui Dumnezeu" sa fie milostiv, sa va calauzeasca pasii si va ocrotesca pe voi si pe toti cei dragi!

Varianta de ocolire Bacău - Expropriere imobile afectate suplimentar cuprinse în anexa la H.G. nr.841/2019
19-12-2019

Varianta de ocolire Bacău - Expropriere imobile afectate suplimentar cuprinse în anexa la H.G. nr.841/2019

Dorim sa va informam prin prezenta faptul ca, in data de 6 decembrie 2019 Guvernul Romaniei a adoptat Hotararea nr. 841/2019 privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national "Varianta de ocolire Bacau" care a fost publicata in Monitorul Oficial partea I nr. 955 din data de 11.12.2019.

16-12-2019

În zilele de 16 și 17 decembrie între orele 08:00-16:00 se întrerupe furnizarea energiei electrice

În zilele de 16 și 17 decembrie între orele 08:00-16:00 se întrerupe furnizarea energiei electrice.

 

Verificați ăn fișierul atașat zonele afectate.

06-12-2019

Luni, 09.12.2019, se vor efectua probe privind functionalitatea retelei de apa

Va informam ca de luni, 09.12.2019, se vor efectua probe privind functionalitatea retelei de apa, motiv pentru care toti cetatenii care au efectuat bransamente conform acordurilor de principiu incheiate sunt rugati sa verifice intreaga instalatie si sa se asigure ca bransamentul este inchis. Astfel, vom evita pierderile de apa si crearea unor situatii neplacute.
Va multumim pentru intelegere!

La mulți ani tuturor celor ce poartă numele Sf. Nicolae!
06-12-2019

La mulți ani tuturor celor ce poartă numele Sf. Nicolae!

Biserica ortodoxă sărbătorește Sfântul Nicolae, în fiecare an, pe 6 Decembrie. Legenda spune că trei surori, fetele unui nobil sărac, nu se puteau mărita datorită situației financiare precare. Se spune ca atunci când fata cea mare a ajuns la vremea măritișului, Nicolae, ajuns deja episcop, a lăsat noaptea, la ușa casei nobilului, un săculeț cu aur.

Povestea s-a repetat întocmai și când a venit vremea măritișului pentru cea de a doua fată. Când i-a venit vremea și celei de a treia fete, nobilul a stat de pază pentru a afla cine era cel care le-a făcut bine fetelor sale. În acea noapte l-a văzut pe episcop lăsând săculețul cu aur. Se spune că Sfântul Nicolae s-a urcat pe acoperiș și a dat drumul săculețului prin hornul casei, într-o șoseta pusă la uscat, motiv pentru care a apărut obiceiul agățării șosetelor de șemineu.

După ce tatăl fetelor a văzut cele întâmplate, Nicolae l-a rugat să păstreze secretul, însă acesta nu a rezistat tentației de a povesti mai departe. De atunci, oricine primea un cadou neașteptat îi mulțumea lui Nicolae pentru el. Cei trei săculeți cu aur făcuți cadou fetelor de nobil au devenit simbolul Sfântului Nicolae sub forma a trei bile de aur (în iconografia apuseană).

Cu această ocazie le urăm "La mulți ani" tuturor celor care poartă numele Sfântului Nicolae!

 

06-12-2019

Obligațiile crescătorilor de animale în cazul apariției pestei porcine

UAT Hemeiuș informează cetățenii, crescători de animale, cu privire la obligațiile ce trebuiesc repectate în cazul apariției pestei porcine. (vezi fișierul atașat)

Orice caz de îmbolnăvire sau moarte la porcii domestici sau la porcii mistreti trebuie notificat către medicul veterinar împuternicit, sau la cel zonal și/sau DSVA Bacău la telefon 0234586233.

 

Înapoi

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

Chestionare

Cum apreciati actuala administratie ?

Foarte buna

Buna

Sub asteptari

Votează