Galerie foto Galerie video Carte de oaspeti SIPOCA

Varianta Ocolitoare

PENTRU PERSOANELE CARE  AU SUPRAFETE EXPROPRIATE PENTRU CONSTRUIREA VARIANTEI OCOLITOARE BACAU

 

DATE DE CONTACT

– ing. ALEXANDRU de la CNAIR, 

       alexandruadrian2005@yahoo.com

AFIR

Știri și evenimente

08-04-2020

ANUNT privind declararea si inregistrarea decesului pe perioada pandemiei

 

MODALITATEA DE TRANSMITERE A DOCUMENTELOR

 

1. Medicul/ unitatea medicala care a constatat decesul va transmite prin intermediulserviciilor de posta electronic securizata(e-mail, fax, etc.) certificatul constatator al decesului impreuna cu actul de identitate al defunctului, sau in lipsa actului de identitate, dovada eliberata de institutiile competente prin care se confirma datele de identitate al decedatului.

 

 

2. Se va inregsitra decesul si se va transmite unitatii medicale, tot prin intermediul serviciilor de posta electronic securizata, adeverinta de inhumare/incinerare care se va inmana apartinatorului defunctului.

                Cu aceasta ocazie se va comunica faptul ca certificatul de deces se va elibera persoanei indreptatite la oincetarea starii de urgent.

 

 

3. Documentele originale privind pe defunct vor fi transmise oficiilor de stare civila in termen de 30 de zile de la data incetarii starii de urgenta.

 

Date de contact:

-e-mail: contact@primariahemeius.ro

- tel :0731 329 891- Adina Camelia Ciuchi

 

 

 

Ofiter de stare civila delegate,

Adina Camelia Ciuchi

 

Informare fermieri, apicultori pentru prevenirea intoxicatiilor la familiile de albine
08-04-2020

Informare fermieri, apicultori pentru prevenirea intoxicatiilor la familiile de albine

Odata cu declansarea campaniei agricole din anul 2020, pentru prevenirea intoxicatiilor la famiile de albine urmare a efectuarii tratamentelor fitosanitare la culturile agricole, va informam spre stiinta, difuzare si respectare: CODUL DE BUNE PRACTICI ÎN RELAȚIA DINTRE FERMIERI SI APICULTORI.

26-03-2020

Buletin de avertizare - Putregaiul, pătarea albă, purpurie la căpșuni

Condițiile climatice în spațiile deschise în spațiile protejate (sere, solarii, răsadnițe) din ultima perioadă au favorizat apariția și evoluția dăunătorului/bolii: Putregaiul, pătarea albă, purpurie la căpșuni

26-03-2020

Buletin de avertizare - rapănul mărului + făinarea mărului

Condițiile climatice în spațiile deschise în spațiile protejate (sere, solarii, răsadnițe) din ultima perioadă au favorizat apariția și evoluția dăunătorului/bolii: Rapănul mărului + făinarea mărului

Sistare furnizare apă 25.03.2020 între orele 11:00 - 16:00
25-03-2020

Sistare furnizare apă 25.03.2020 între orele 11:00 - 16:00

Va informama ca astazi 25.03.2020, intre orele 11-00 - 16-00 va fi sistata alimentarea cu apa potabila in comuna Hemeius, din cauza mai multor avarii aparute pe retea.

Va multumim pentru intelegere!

 

Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de usturoi
24-03-2020

Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de usturoi

Va informam ca in Monitorul Oficial nr.225120.03.2020, a fost publicata Hotararea de Guvern nr.202120.03.2020 pentru modificarea si completarea Hotararii nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei de Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de usturoi.
In acest sens verificați fișierul atașat.

19-03-2020

Buletin de avertizare - Pontă iarnă, Păduchi, acarieni, defoliatori

Condițiile climatice în spațiile deschise în spațiile protejate (sere, solarii, răsadnițe) din ultima perioadă au favorizat apariția și evoluția dăunătorului/bolii: Pontă iarnă, Păduchi, acarieni, defoliatori

Pentru mai multe informații accesați fișierul atașat.

 

 

APIA suspendă primirea cererilor unice de plată
16-03-2020

APIA suspendă primirea cererilor unice de plată

Apreciind cu maximă responsabilitate evoluția COVID-19, conducerea APIA, susținută de MADR a luat decizia de a suspenda primirea cererilor unice de plată  începând cu data de 16 martie 2020 până la data de 06 aprilie 2020, iar în funcție de evoluția virusului vom lua măsurile care se impun. Menționăm faptul că activitatea agenției se va desfășura normal, evitând contactul cu publicul.

Convinși de faptul că fiecare dintre noi, angajat APIA sau fermier, ar putea fi expus contaminării cu acest virus, în ciuda tuturor măsurilor de precauție impunse în această situație, considerăm că cel mai important este să ne gândim la sănătatea fiecăruia.

De aceea, conducerea APIA susține inițiativa de a reduce riscul infestării în cazul oricărui angajat al Agenției. Cu toții știm că munca în echipă, făcută cu seriozitate și cu conștiinciozitate de fiecare dintre noi, a dus la atingerea nivelului maxim de performanță în acest domeniu. Dar, dincolo de rezultatele care ne onorează și ne obligă să fim întotdeauna cei mai buni, apreciem faptul că sănătatea fiecăruia trebuie să reprezinte în această situație nemaiîntâlnită, prioritatea acestei Agenții. Măsura luată reprezintă o dovadă a respectului pe care trebuie să îl manifestăm înainte de toate față de noi înșine.

Fermierilor noștri, beneficiari direcți ai tuturor formelor de sprijin acordate prin APIA, le transmitem rugămintea de a se solidariza cu efortul nostru de a reduce expunerea în fața acestui virus și îi asigurăm de faptul că le vor fi respectate toate drepturile.

APIA transmite angajaților și fermierilor să respecte cu strictețe toate normele impuse în aceste momente și le dorește tuturor multă sănătate.

SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE

Informare corectă a populației privind infecția cu coronavirus COVID-19
11-03-2020

Informare corectă a populației privind infecția cu coronavirus COVID-19

Pentru informarea corectă a populației privind infecția cu coronavirus COVID-19, veți regăsi materialele elaborate de către specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și avizate de către Ministerul Sănătății, materiale care conțin informații și mesaje legate de COVID 19 adresate următoarelor grupuri țintă:

- Persoanelor aflate în carantină

- Persoanelor aflate în autoizolare în carantină

- Populației generale care folosește mijloace de transport în comun

- Părinților și elevilor din unitățile de învățământ

Informare fermieri - reprogramare APIA
11-03-2020

Informare fermieri - reprogramare APIA

Pentru a preintampina eventualele probleme in desfasurarea campaniei de depunere a cererilor unice de plata de catre fermieri , avem rugamintea ca pentru persoanele aflate in evidenta ca fiind izolate (carantina) la domiciliu sa ia legatura telefonic cu centrele locale APIA pentru reprogramare.

Va multumim pentru colaborare.

 

Înapoi

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

Informare COVID-19